L'Ajuntament de Berga ha obert el termini per a la presentació d'instàncies per sol·licitar l'ocupació de la via pública durant la celebració de la festa de Sant Jordi d'enguany. Les persones o entitats interessades a disposar d'una parada o estand per vendre roses o llibres durant la diada del 23 d'abril, poden tramitar les peticions fins a l'1 d'abril.

Per fer-ho, cal presentar una instància específica anomenada Llicència d'ocupació de la via pública per a llocs de venda eventuals (parades, atraccions i circs), disponible a l'apartat de tràmits i gestions del web municipal.

En el document de sol·licitud de l'espai, s'ha d'especificar el tipus de parada que es vol instal·lar, és a dir, si es vol destinar a la venda de llibres, de roses, d'ambdós productes o d'altres articles relacionats amb la festivitat. També cal indicar la ubicació i la mida de l'estand, així com l'horari d'ocupació de l'espai en qüestió. A banda d'això, és necessari adjuntar la carta d'autoliquidació tributària, que és el document que acredita que s'ha abonat la taxa corresponent per portar a terme l'activitat.