El Consell Comarcal del Berguedà ha reeditat i ampliat el programa Estiu Idiomes, amb el qual fomenta l'aprenentatge de llengües estrangeres entre els joves de 18 a i 31 anys.

Com l'any passat, el curs es portarà a terme durant l'estiu, però, a diferència de la primera edició, aquest any no inclourà la part teòrica en col·laboració amb l'Escola Oficial d'Idiomes. Així, els joves que vulguin accedir a la subvenció hauran de passar una prova de nivell i posteriorment podran accedir directament al camp de treball en algun país d'Europa, en el qual podran perfeccionar el nivell d'anglès. Aquest any el programa del Consell Comarcal ha augmentat la dotació econòmica del pressupost i ha passat dels 4.000 euros als 5.000, la qual cosa també ha permès incrementar l'ajuda que s'atorgarà a cada estudiant seleccionat, que passarà dels 500 euros de l'any passat als 800 d'aquest estiu.

Els joves berguedans interessats a aprofitar el curs s'han d'inscriure al Consell Comarcal, òrgan que, quan tingui tots els candidats, seleccionarà els escollits a través de la concurrència competitiva. El conseller d'Educació del Consell, Llorenç Altozano, ha manifestat el desig de l'òrgan comarcal de repartir tota la subvenció, la qual cosa comportaria la participació d'uns sis joves.

Un dels grans atractius del programa és l'estada posterior en un camp de treball. L'ajuda del Consell Comarcal cobreix la gestió, l'assegurança de viatge, la manutenció i un allotjament bàsic. L'estada forma part de la xarxa de camps de treball que organitza l'entitat Servei Civil Internacional. Aquest organisme es dedica a l'organització i gestió de camps de treball arreu del món. L'entitat es defineix com a «organització de voluntariat dedicada a promocionar la cultura de pau a través de projectes internacionals de voluntariat per a persones de totes les edats i bagatges», i té actualment més de 45 membres arreu del món. Això li permet oferir 1.200 camps de treball de curta durada de tipologia molt variada, segons explica en el seu portal web: «Conservació del medi ambient en platges del Marroc, organitzar activitats per a persones amb handicap a Letònia, o treballar amb gent gran en petits pobles de muntanya del Japó».

Deu dies de convivència

En el programa de l'any passat hi va participar la berguedana de 18 anys Anna López, que va viure un camp de treball a Portugal. López va estar durant deu dies a Vila Nova de Famalicão amb quinze nois i noies d'onze nacionalitats, segons va explicar ella mateixa a aquest diari.