El Museu de les Mines de Cercs estudia allargar el programa de visites guiades teatralitzades que va encetar diumenge passat. La primera de les sessions previstes es va viure en aquest equipament cultural i turístic de l'Alt Berguedà com un èxit, no tan sols per la trentena d'assistents sinó també per l'experiència que van viure.

La filosofia de la proposta parteix de la voluntat de sumar les vivències dels antics miners a la informació que reben els visitants sobre la història de l'entorn industrial. Així, un actor dona vida a un antic miner que, sense que ningú ho sàpiga, s'ha quedat a viure a la galeria. El personatge sorprèn els visitants i els va explicant al llarg del recorregut allò que vivia amb els altres miners, la qual cosa permet als visitants fer-se una idea més clara de la duresa de la feina. En aquesta primera visita, el vell miner va explicar, per exemple, l'estratègia de portar un ocell per detectar la presència del gas grisú que va resultar letal per a molts miners. L'actor també va explicar com era el dia a dia a l'interior de la terra i la relació que s'establia amb els companys.

Des del museu han avançat que ja tenen reserves per a les dues pròximes visites, els diumenges 24 i 31 d'aquest mes, i han confirmat que estan estudiant la possibilitat d'ampliar el programa. La proposta parteix d'una incitació al misteri: «Fa temps que es coneix la presència d'un personatge misteriós i entranyable que viu al Museu de les Mines de Cercs. Si aneu amb molt de silenci i esteu de sort, el podreu veure amagat en algun raconet... perfectament en sintonia amb els elements de l'exposició. Si el trobeu, no dubteu a despertar-lo, està desitjant conèixer altres persones».