05 de octubre de 2019
05.10.2019

L'ACEB estrena una comissió per donar més visibilitat a les dones empresàries

El col·lectiu fa una crida al sector femení del Berguedà perquè s'afegeixi a la taula de treball que es presentarà en públic dijous que ve

04.10.2019 | 23:30
Algunes de les membres de la nova comissió de l'ACEBsuma, que es presentarà en públic dijous que ve

ACEBsuma Empresàries i Directives del Berguedà és la nova comissió de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), que neix amb l'objectiu de donar visibilitat al gènere femení dins del sector empresarial. La taula de treball, que està integrada dins de l'ACEB i que pretén treballar de manera paral·lela i integrada a l'entitat, es presentarà públicament dijous que ve, 10 d'octubre, en un acte al monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà a les 7 de la tarda.

Tal com ha explicat la portaveu de la comissió, Judit Vinyes, actualment el col·lectiu està format per una quinzena d'empresàries de tota la comarca i de diversos sectors com l'industrial, el de l'agroalimentació o l'enginyeria però ara que el projecte comença a caminar fan una crida perquè s'hi sumin més dones que tinguin ganes d'aportar-hi la seva visió i de col·laborar-hi amb les propostes que puguin sorgir-ne. «Sabem que hi ha moltes dones empresàries, directives i també autònomes, i volem agrupar-nos per tenir més visibilitat», ha destacat.

Els principals objectius, a priori, del col·lectiu són tres: la creació d'una xarxa de relacions que permeti a les integrants tenir ajuda i suport en àmbits com l'accés al finançament, la innovació, l'emprenedoria o la internacionalització amb la voluntat d'incrementar la seva visibilitat al sector; crear un espai per intercanviar idees, propostes i noves experiències empresarials; i per últim, trencar els estereotips de les dones en el sector empresarial «i també els que tenim els empresaris en general», ha aclarit Vinyes.

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, s'ha mostrat satisfet que finalment aquesta iniciativa hagi sortit a la llum, després d'haver-se començat a gestar en els darrers anys dins de la mateixa associació. Per la seva banda, la responsable de comunicació de l'ACEB, Irene Casanovas, ha detallat que properament es realitzaran accions amb què es vol posar en valor el paper de la dona dins del sector empresarial, però obertes a tothom amb l'objectiu de treballar des de tots els punts de vista.

La primera ocasió serà dijous que ve, dia 1o d'octubre, en aquesta presentació pública oberta a totes les interessades, que tindrà la presència de Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat, que és membre de la Societat Catalana de Tecnologia, de l'associació Dones Emprenedores de Manresa i de la Fundació SheLeader. També hi intervindrà Mònica Roca, vicepreisdenta de la Cambra de Comerç de Barcelona. Per acabar l'acte hi haurà un tast de productes i música.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook