El Club Esquí Berguedà ha recuperat, enguany, el concurs de fotografia de muntanya dins de la nova proposta de la secció cultural de l'entitat batejada com a EnCEBa't. El certamen ha rebut un total de 82 fotografies, 53 en la categoria de muntanya i 29 en la categoria d'activitats de muntanya.

El club ha volgut recuperar l'històric concurs de fotografia de muntanya Premi Pi de les Tres Branques, que ja s'havia organitzat a les dècades dels 70 i els 80 a la ciutat i que va desaparèixer. A aquest certamen, també s'hi ha sumat la primera edició del concurs de curtmetratges de munta-nya. «Sabem que cada vegada hi ha més persones que retraten sortides que fan, i fins i tot n'enregistren imatges i les editen en petits audiovisuals», explicava Miquel Batriu, president del club. «Volíem que aquestes fotografies es poguessin compartir amb tothom i, per altra banda, premiar i reconèixer-ne les millors».

L'acte de lliurament de premis es va fer dissabte passat, en una vetllada al Teatre Patronat de Berga on es van projectar els treballs guanyadors del concurs de fotografia i també del de curtmetratges.

El Premi Pi de les Tres Branques a la millor fotografia del certamen va ser per a Pär Lindholm. En la categoria de muntanya, els guanyadors van ser Andreu Noguero, Toni Barbany i Javier Checa, mentre que en la categoria d'activitats de muntanya van ser premiats Juan José López, Juan Tejero i Jordi Piqué.

En l'apartat de curtmetratges, els premis se'ls van endur Ricard Calmet, pel treball Bikepacking Índia, Carles Corominas, per Mi película, i Marc Elias, pel curtmetratge Orígens.

El jurat del concurs de fotografia ha estat format per Raimon Moreno, Domènec López i Frederic Garrido, mentre que el d'audiovisuals ha estat integrat per Jaume Duran, Janina Vilana i Ivan Sánchez.

El lliurament de premis ha posat punt final al primer EnCEBa't programat pel club.