CiU defensa la legalitat i la transparència de l'operació d'adquisició del nou local. A través d'un comunicat de premsa, el govern comarcal assegura que les acusacions del PSC responen a la voluntat del seu portaveu, Abel Garcia, de fer una oposició del tot destructiva de l'acció de govern i defensa la necessitat d'adquirir un nou local en un lloc cèntric de Berga per encabir-hi les dependències dels serveis d'atenció directa al públic. Segons el govern comarcal, actualment s'està renunciant a la prestació de nous serveis per manca d'espai.

Segons el comunicat de premsa, dir que la compra del local nou no és necessària obeeix només 'a motius de demagògia política'. Pel que fa a la licitació, diu que el procediment que s'ha seguit és el que proposa la Diputació de Barcelona a través de la seva pàgina web. També defensa el procediment seguit, que és l'establert per la llei. En aquest sentit, CiU recorda que en tot el procediment administratiu, el PSC no ha presentat cap al\u0095legació i que ni tan sols ha votat en contra de l'adquisició.

Al mateix temps, el govern comarcal assegura que la compra del local no hipotecarà l'economia de l'ens i afirma que l'operació és 'viable, necessària i transparent'. A més, afegeixen, no s'ha produït cap tipus d'incompatibilitat i que no s'ha amagat informació de l'expedient.

El govern comarcal explica també que el Castell de Sant Ferran, propietat de l'ens, no reuneix les condicions d'accessibilitat que requereix la institució, a banda que s'està planificant que tingui una utilitat cultural i turística.

El grup socialista al Consell Comarcal del Berguedà ha fet públics els seus dubtes sobre la forma com s'ha dut a terme el procediment d'adquisició del local. En aquest sentit han qualificat de 'viciat des del principi' el procediment.

El ple del Consell havia d'aprovar aquest dimecres a la nit l'adquisició de l'immoble, així com una operació de crèdit per fer-hi front. Finalment, tots dos punts han estat retirats de l'ordre del dia perquè CiU no tenia majoria per l'absència de dos dels seus consellers, els alcaldes de Berga, Juli Gendrau, i el de Casserres, Serafí Costa.

Es dóna el cas que el local que vol adquirir el govern del Consell és propietat d'una antiga consellera comarcal de CiU, Mercè Font, que va renunciar al càrrec en el ple del mes d'octubre.