Berga es proposa recuperar una part del seu patrimoni arqueològic. És el cas, per exemple, dels diferents elements del jaciment local de la Font del Ros, "que són en diverses universitats del país". Segons va explicar ahir l'alcalde, Juli Gendrau, en la signatura d'un conveni de col·laboració amb la Societat d'Arqueologia. L'objectiu de l'acord, va dir Gendrau, és "fer aviat una ampliació de l'Espai de Reserva del Museu Comarcal".

Amb aquest objectiu, els membres de l'entitat d'arqueologia continuaran fent la seva tasca d'estudi i recerca sobre la història de Berga i comarca, però ho faran en aquest mateix espai del museu berguedà, ja que el consistori els cedirà una part d'aquest indret per poder treballar. Carme Barniol, regidora de Cultura, ha remarcat que "amb aquest acord s'inicia una línia de col·laboració en una àrea que durant anys havia quedat una mica oblidada". Barniol sosté, per tant, que "en la reforma del museu la part d'arqueologia i prehistòria no es va prioritzar, tot i que a Berga i al Berguedà, per extensió, hi ha restes molt importants".

Per la seva banda, Josep Sán-chez, president de la Societat d'Arqueologia del Berguedà, ha dit que "es vol difondre tot el que es conegui de la història més remota de la ciutat". Els membres de la societat treballaran per recuperar el patrimoni arqueològic i portar-lo al museu, però també faran investigació. El resultat ha de ser una nova exposició al museu.