La Diputació de Barcelona creu que l'única manera efectiva de poder preservar el patrimoni i evitar actuacions que el puguin alterar, com el cimentatge de la fornícula de Sant Pere de Madrona, és catalogant aquest conjunt.

Tal com ja va informar aquest diari en el seu dia, van ser tècnics del mateix ens provincial els que van informar al consistori que, com que Sant Pere de Madrona havia estat un castell, automàticament es podia demanar, amb la garantia d'obtenir-la, la seva declaració com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Aquesta catalogació que el consistori tramita serveix per obtenir diners per fer-hi actuacions de manteniment, conservació o restauració, i també per poder actuar en cas que es malmeti. Les fonts de l'ens provincial no han volgut entrar en la controvèrsia sobre la fornícula cimentada del temple.

Per la seva banda, ahir, el PSC va dir que el que ha d'aclarir el govern de CiU és si les actuacions sobre el patrimoni com l'esmentada s'han fet amb l'autorització dels tècnics o no. Finalment, fonts dels Mossos d'Esquadra a la Catalunya central han informat que no els consta cap denúncia per aquest fet.