Q

ui no voldria passar-se tres setmanes voltant per Catalunya i visitant recursos turístics, establiments i restaurants cobrant per fer-ho? Això és el que fan Laura Saula i Alba Danès, dues joves de 25 anys, de Barcelona i Olot respectivament, que han estat seleccionades per visitar algunes destinacions que formen part del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED) de la província de Barcelona per promocionar el turisme a través de les xarxes socials.

Des del dilluns passat i durant 21 dies, aquesta parella de turistes de qualitat visitaran localitats de diferents comarques. De moment han passat per Vic, la vall de Sau i el Montseny, i des de divendres i fins demà a primera hora són a la comarca del Berguedà. En dos dies han visitat diferents recursos turístics, establiments, restaurants i altres ofertes que els visitants poden trobar a la comarca. De moment han passat per la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou, el Centre d'Interpretació de Cal Pons, han fet una volta per Berga, una estada a la zona d'aigües del càmping Berga Resort i han fet la Via Ferrata de Vallcebre. A més, han pogut menjar productes locals a diferents restaurants i fer nit als establiments de la zona.

Turisme a les xarxes socials

Segons les turistes, que totes dues són llicenciades en periodisme, és una experiència "gratificant però també és intensa i cansada", expliquen. "Ens representa estar concentrades i al 100% a tot arreu on anem perquè durant el dia pengem notes a les xarxes socials", afegeix Laura Saula. I és que la seva funció és descriure i explicar totes les activitats que fan i tots els recursos i establiments que visiten, penjar fotografies, vídeos i comentaris a Facebook i Twitter.

Volen deixar clar que la seva tasca no és avaluar els llocs que visiten, simplement descriure aquestes destinacions amb el reconeixement de qualitat perquè la gent els conegui, "és una manera més de fer promoció", afegeixen. Encara que avui continuaran la seva estada a la comarca visitant el Museu del Ciment i Sant Jaume de Frontanyà, entre ltres activitats, asseguren que de moment han estat molt bé al Berguedà. Tot i que ja havien visitat la comarca, desconeixien "la majoria de llocs que estem descobrint". I és que, a part de conèixer espais naturals, culturals i la gastronomia, també els agrada tenir tracte amb les persones de la zona.

Amb totes les activitats programades durant 21 dies, les dues joves agafen el cotxe i es dirigeixen en solitari a totes les destinacions programades. Segons Alba Danès, el projecte és un experiment que mai no s'ha fet, promogut per la Diputació i la Cambra de Comerç de Barcelona, i "sembla que està servint per connectar els diferents establiments amb l'etiqueta SICTED", afegeix.

Saula i Danès estan contentes per la quantitat de seguidors que té la seva pàgina web, www.turistesdequalitat.cat, i esperen que el nombre encara augmenti més. Les turistes han estat seleccionades de 2.000 persones interessades en aquesta feina. I és que, a part de poder recórrer "indrets que mai no hauríem visitat si no fos per aquesta iniciativa", tenen una remuneració de 1.000 euros: unes vacances pagades per promocionar el turisme.