L'Ajuntament de Gironella ha convocat uns ajuts per facilitar que tot l'alumnat pugui disposar del material necessari per al curs vinent. Una iniciativa que es porta terme per les dificultats que pot suposar per a algunes famílies l'adquisició del material escolar per la delicada situació econòmica.

L'objecte d'aquesta convocatòria és l'atorgament d'ajuts de material i llibres als alumnes empadronats a Gironella i que estiguin matriculats en centres públics i privats concertats d'educació infantil, primària o secundària (obligatòria), de famílies en situacions de necessitat social i econòmiques. En base a criteris econòmics i socials, les ajudes seran variables en funció de la situació familiar de cada sol·licitant i l'import dels llibres o material. Però en tots els casos serà necessari que el pare, mare o tutor legal de l'alumne col·labori amb el centre o l'AMPA en el projecte de sociabilització de llibres, en el cas que el centre el porti a terme.

Fins l'any passat, les ajudes es concedien a través dels serveis socials i en base al protocol general d'ajudes d'aquest àmbit. L'aprovació d'aquestes ajudes ha de permetre garantir que com a mínim el mateix nombre d'usuaris del 2013 rebin alguna ajuda, però sobretot arribar a més famílies amb dificultats. El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà aquest divendres. El document a formalitzar que cal presentar es pot trobar a la pàgina web de l'Ajuntament o a les mateixes oficines municipals.