Gironella posarà avui a la nit punt final a la festa major d'enguany. Després d'una setmana plena d'actes per a tots els públics, la vila s'acomiadarà de la festa amb la tradicional cantada d'havaneres amb Els Pescadors de l'Escala. L'actuació s'iniciarà a 2/4 de 10 a la plaça de la Vila.

L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que el programa d'actes previst s'ha desenvolupat amb normalitat i sense cap incident, a banda de la meteorologia que ha afectat mínimament la festa. En aquest sentit, el batlle només ha destacat la suspensió d'una part dels concerts previstos per divendres a la nit a la Font del Balç a causa del mal temps. "La pluja va impedir que dos dels grups programats actuessin, però la festa va continuar amb la música de punxadiscos un cop el temps ho va permetre". La pluja també va obli-gar a endarrerir l'hora d'inici de l'acte de proclamació de l'hereu i la pubilla de divendres, "però un cop vam engegar, tot va funcionar sense problemes", comenta.

Font s'ha mostrat satisfet de la bona participació que han tingut la majoria d'actes organitzats durant aquests dies a la localitat. "Un any més, la gent s'ho ha passat bé i ha respost positivament participant a les diverses propostes", explica. En destaca, per exemple, el concert que va oferir diumenge al vespre una de les orquestres de referència del país, La Principal de la Bisbal, que va aplegar més d'un miler de persones a la plaça de l'Estació. També va ser concorregut el ball de nit i l'audició de sardanes, que va amenitzar la mateixa formació. Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició estava a punt de començar el concert amb l'orquestra Montgrins, i l'alcalde també preveia una bona assistència de públic.

Una altra de les propostes habituals com és el Festival de Dansa Folklòrica amb els Amics de l'Almorratxa de Gironella, l'Esbart Manresà i l'Esbart Maragall de Barcelona de la nit de dissabte, va aplegar més de mig miler de persones. L'alcalde espera que la festa acabi avui amb bon peu i amb bona participació amb l'actuació d'un dels grups d'havaneres de referència del país, que enguany han rebut la Creu Sant Jordi per part de la Generalitat. Com és habitual, durant la cantada es repartirà entre els assistents el típic cremat de rom.