Els Castellers de Berga han convocat per a aquest diumenge una nova excursió a la muntanya amb l'objectiu de dinamitzar la seva activitat més enllà de les actuacions castelleres. Després d'haver pujat al Pedraforca el 2012, i al Cim d'Estela l'any passat, la colla berguedana farà una expedició a la serra d'Ensija, on aixecaran alguns pilars.

La sortida, que ja estava prevista pels castellers, formarà part dels actes de celebració del 50è aniversari del refugi d'Ensija, després de diverses activitats que s'han celebrat durant aquest estiu. Així ho ha explicat Xavi Torrabadella, president dels Castellers de Berga, que ha concretat que "és una activitat que s'ha convertit en habitual i que enguany coincideix amb aquesta efemèride en la que estem contents de participar-hi".

Per altra banda, des de la secció local de l'ANC de Saldes, s'ha organitzat un assaig de la "V" humana, -el segon que es farà al Berguedà després del del Pi de les Tres Branques- amb l'objectiu de fer més sonada la celebració del mig segle de vida del refugi d'Ensija i de mobilitzar el corrent independentista abans de la convocatòria oficial el proper 11 de setembre a Barcelona.

La convocatòria de diumenge deixa lliure la pujada, que cadascú (grups o particulars) podrà fer per la seva banda, tenint en compte les condicions físiques i el temps que preveuen trigar fins arribar al refugi. L'hora de trobada per iniciar les activitats -els pilars i la "V"- serà a 2/4 d'11. Pel que fa a la participació, no hi ha cap previsió de quantes persones podran assistir a la jornada, ja que no és necessària cap tipus d'inscripció prèvia.