Amb totes les cadires plenes, gent dreta i també asseguda al terra, va representar-se, diumenge, l'espectacle que va portar els assistents a un viatge per la història de Casserres des de l'actualitat fins al 1714. Es tracta del muntatge que les entitats de la vila han preparat enguany dins dels actes de la festa major i amb motiu de la commemoració del Tricentenari.

L'espectacle tenia com a fil conductor la narració d'un avi i un fill que explicaven alguns dels fets més destacats de la història de la vila: els focs del 1994, la guerra civil o l'explosió del polvorí durant les guerres carlines. L'argument s'anava representant amb diverses posades en escena per part de gairebé un centenar de participants de les entitats que hi han col·laborat: números musicals, teatrals, de malabarisme i foc, bastoners i també la dansa vertical a la façana de l'església. Una combinació que va permetre als assistents fer un recorregut pel passat de Casserres i recordar els moments històrics més destacats.

Un cop finalitzat l'espectacle, un correfoc va portar a tots els participants a la plaça de l'Ajuntament on la lectura del manifest, la interpretació d'Els Segadors i l'encesa d'una estelada de foc van posar el punt final a la producció.

Els organitzadors van voler agrair a totes les entitats i particulars que han participat al projecte, que va tenir molt bona acceptació entre el públic. Els grups de teatre Flipats pel Teatre, la Coral Sant Bartomeu, el grup de bastoners, els Xiruques del Roc de la Mel, l'Assemblea de Joves, Casserres per la Independència, la parròquia, l'ajuntament i els diables de Puig-reig van fer possible la posada en escena.