Les piscines municipals de Berga i Avià presenten aquesta tarda una molt bon entrada més que un dilluns d'estiu convencional. El motiu és que els dos consistoris hi han deixat entrar gratis aquesta tarda.

L'accés continuarà sent gratuït «quan el grau de perill per calor sigui alt o molt alt (taronja o vermell, respectivament) a la comarca, segons els avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya que es poden consultar a la web www.meteocat.cat. La mesura ha tingut bona acollida entre la ciutadania que s'han abocat als dos equipaments. L´accés serà sempre limitat a l´aforament de les instal·lacions.

Crida a la precaució

En un comunicat, les regidores d´Esports i de Salut de Berga, Mònica Garcia i Anna Alsina, han fet una crida a la precaució davant l´onada de calor i expliquen la voluntat de l´Ajuntament en la presa d´aquesta decisió. «Davant l´onada de calor prevista durant el dia d´avui i que es preveu que s´allargui fins demà, creiem necessari poder facilitar l´accés a tothom a les instal·lacions de la piscina municipal per tal que el preu de l´entrada no sigui un impediment per poder-se refrescar en un espai segur» argumenten.

En la mateixa línia, des de l´Ajuntament de Berga es demana un esforç de cara a evitar actituds imprudents davant el risc d´incendi.