L´equip de govern de l´Ajuntament de Berga serà present aquesta tarda a l´acte de rebuig a les imputacions contra el president en funcions Artur Mas, i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau pel procés participatiu del 9N. La concentració, convocada per l´Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l´Associació de Municipis per la Independència, l´Associació Catalana de Municipis i Araeslhora, es farà a 2/4 de 8 del vespre, avui, a la plaça de Sant Pere i comptarà amb la lectura del manifest unitari de suport als imputats del 9N. La convocatòria se celebra a diferents poblacions catalanes.

En un comunicat, l'alcaldessa Montse Venturós ha destacat la postura per part de l´equip de govern davant el que considera un atac de les instàncies judicials de l´estat i ha alerta que no renunciaran a la desobediència. «Entenem que ens trobem davant un nou atac d´un estat que utilitza políticament les instàncies judicials per intentar doblegar la voluntat del poble català i tenim clar que la desobediència viscuda el 9N serà una pràctica habitual d´ara en endavant per part de les institucions catalanes i més després del mandat clar expressat el passat 27 de setembre a les urnes» ha manifestat.

En la mateixa línia, l´alcaldessa també ha destacat que l´equip de govern denuncia -com ja s'ha fet en el darre ple on es va aprovar per unanimitat una moció de suport als imputats pel 9N- «l´escassa qualitat democràtica d´un estat que fa un ús partidista de les iinstitucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics». En el mateix comunicat es referma «el compromís de l´Ajuntament de Berga amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur»

Durant l´acte que es farà aquesta tarda a la plaça de Sant Pere també hi haurà una recollida de signatures de protesta per enviar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.