17 de febrer de 2016
17.02.2016

L'Ajuntament d'Olvan redueix el 60% el pressupost de la Fira de la Tòfona

El certamen se celebrarà enguany entre els dies 26 i 28 de febrer per no coincidir amb cap altra cita similar

17.02.2016 | 15:32
Un moment de la presentació de la fira, aquest dimecres al migdia.

La Fira de la Tòfona del Berguedà vol recuperar els objectius pels quals va néixer fa vuit anys: popularitzar el producte a la cuina i demostrar la seva idoneïtat com a complement d'explotacions agràries de la comarca. Així ho ha explicat l'alcalde d'Olvan, Martí Orriols, qui ha garantit la continuïtat de l'esdeveniment malgrat la retallada pressupostària que ha patit en aquesta edició. Enguany, l'Ajuntament ha reduït un 60% el pressupost destinat a la Fira, que ha passat dels 12.000 euros de l'any passat als 5.000.

El certamen, que tindrà lloc del 26 al 28 de febrer, ha retardat les dates de celebració per no coincidir amb cap altre esdeveniment d'aquestes característiques a tot l'Estat.

El nou govern de CiU a l'Ajuntament d'Olvan ha fet un canvi de rumb de la Fira de la Tòfona amb l'objectiu de popularitzar-la i convertir-la en un espai de referència a nivell comarcal. Pel que fa al programa, el certamen presenta pocs canvis i també inclourà xerrades, tallers i el ja tradicional concurs de gossos tofonaires.

A més, hi haurà quinze parades de productes agroalimentaris, cinc de les quals seran exclusivament de tòfona. Un dels canvis que preveu la 8a edició del certamen és el d'incloure la realització d'una jornada tècnica a Olvan, mentre que abans tot el certamen se celebrava al nucli de Cal Rosal. D'aquesta manera, l'alcalde ha explicat que es busca involucrar més la gent del poble "que no se sentia la fira com a seva".

Per altra banda, l'esmorzar popular també ha reduït el preu a la meitat per fer-lo més accessible a tothom, i costarà tres euros enlloc dels sis de l'any passat. Orriols ha garantit la continuïtat de la Fira malgrat la retallada pressupostària, que ha passat dels 12.000 euros de l'any passat als 5.000.

Segons l'alcalde, "aquesta reducció no es notarà en el contingut de la fira" i ha explicat que, entre d'altres coses, s'ha aconseguit l'estalvi deixant de posar una carpa i amb el canvi de direcció, que ara l'assumeix l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

La Fira de la Tòfona del Berguedà és una de les poques mostres dedicades exclusivament a la tòfona negra que se celebren a Catalunya i a l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit