01 de març de 2016
01.03.2016
BERGUEDÀ

Les famílies s'interessen per saber com s'estructuraran els nous cursos

L´alcaldessa de Berga, Montse Venturós, explica a pares i alumnes el procés per a la creació del servei

07.03.2016 | 07:41
Les famílies s'interessen per saber com s'estructuraran els nous cursos

Més de mig centenar de persones han assistit ja a la primera reunió convocada a l´Escola Municipal de Música de Berga. la darrera setmana de febrer. Eren pares, alumnes i professors que volien conèixer de prop com s´ha desencallat el procés de la creació del nou servei de conservatori i què cal fer a partir d´ara. A la reunió hi va participar l´alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, ja que el consistori de la capital berguedana és el titular del nou conservatori i és l´ens que ha establert un conveni amb l´Ajuntament de Puigcerdà i el de la Seu d´Urgell.
Venturós va mostrar-se satisfeta d´haver pogut desencallar el tema. Tal com va fer públic durant el ple d´aprovació del servei, ha estat un procés llarg que al final s´ha pogut solucionar després d´haver assumit el crèdit de l´aval d´Inberga Tur. L´alcaldessa va fer un repàs davant dels pares i alumnes dels darrers esdeveniments i va confiar que els propers mesos tot estarà a punt per poder iniciar un curs amb normalitat al setembre.
Des de l´equip directiu del centre es van donar a conèixer alguns dels detalls sobre el funcionament del Conservatori dels Pirineus i van exposar quin és el camí a seguir pels alumnes interessats a cursar, a partir del setembre, els estudis professionals. Es van donar a conèixer les dates previsibles per a les proves d´accés i també les noves taxes –aprovades i consensuades pels tres centres i ajuntaments implicats.
Els alumnes pagaran 104,5 euros mensuals per rebre la formació, una quota lleugerament superior a la que pagaran els alumnes de l´escola de música. En aquest sentit van destacar que cada alumne té un cost aproximat d´uns 3.000 euros per curs tot i que es preveu que gran part d´aquest el financi la Generalitat a través de les subvencions que anualment destina als conservatoris de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.