Per primera vegada a la història els nens també podran formar part del seguici d'honor de la Patum. Durant els actes oficials del proper Corpus berguedà, els nois tindran l'oportunitat de participar en la comitiva formada per les quatre parelles d'administradors, que conjuntament amb les autoritats locals, presideixen la festa.

Des de temps immemorials, aquestes quatre parelles d'administradors, que representen els quatre antics barris de la ciutat, van acompanyades per quatre nenes: una nena portadora de la palma, que ha de tenir entre 10 i 12 anys; una nena que hagi fet la primera comunió, d'entre 9 i 10 anys; i dues nenes portadores de safates, d'entre 6 i 8 anys. Aquest paper, fins ara, estava reservat exclusivament a les nenes. Enguany, per primera vegada, també podran formar-ne part els nens. Així ho ha acordat la Junta General del Patronat Municipal de la Patum en la darrera reunió.

Aquesta decisió s'ha pres amb l'objectiu que tant nens com nenes tinguin les mateixes oportunitats de participar en aquest seguici d'honor i acabar amb aquesta desigualtat per raó de sexe de la festa per excel·lència berguedana.