Berga ha iniciat aquesta tarda de dissabte la passada, la darrera d'aquesta Patum amb la vista posada al cel. Després que la primera meitat de la festa s'hagi celebrat amb un increment progressiu de les temperatures i amb sol, a les 6 de la tarda, la ciutat ha estat l'escenari d'un bon ruixat acompanyat d'una tronada.

La pluja ha refrescat l'ambient i malgrat la incomoditat que suposa no ha espantat els berguedans i els visitants. Abans de les 7 de la tarda ja hi havia persones que prenien posicions a la zona de L'Escala d'accés a l'església parroquial de Santa Eulàlia. Alguns amb paraigües i els altres sense I els més previsors amb algun jersei o jaquetes primera per la davallada de les temperatures Accentuada pel ventet. Després del patac, entre els núvols el sol ha trobant a lluir. Un episodi típic de la primavera.

Amb tot a l'hora de començar els salts a 2/4 de 8 del vespre a la plaça no plovia. Tanmateix i en previsió que pogués fer-ho, les comparses protagonistes dels salts d'avui (maces, guites igegants vells) duen preparats els seus impermeables corresponents per si cal utilitzar-los.

Els salts de la passada de dissabte es fan en honor als administradors que representen els antics quatre barris de la ciutat. I també a les places i a l'hospital Sant Bernabé. Els organitzadors esperen que avui sigui un dels dies amb major afluència de visitants a la festa.