Reus ha estrenat aquest dissabte una nova figura dins de la seva imatgeria festiva: l'àliga petita. Aquest matí s'ha presentat en públic en un acte d'estrena amb la presència del bestiari infantil de diverses manifestacions culturals del país, entre elles, una delegació de la Patum infantil de Berga.

De fet, l'àliga de la Patum infantil ha apadrinat a la nova figura, conjuntament amb la mulasseta de Reus. Una delegació de la festa berguedana s'ha desplaçat a Reus en l'acte que ha tingut lloc aquest matí. A banda dels portadors de l'Àliga de la Patum petita també hi han assistit membres d'altres comparses.

El portaveu de la Patum Infantil, Guillem Canal, ha valorat molt positivament la sortida d'aquest dissabte. Canal ha explicat que després de l'acte protocolari d'apadrinament que ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Reus amb la presència de l'alcalde, la presidenta de la colla gegantera de Reus, el president del Col·lectiu Reusenc d'Acció Cultural i el president de la Patum Infantil, s'ha fet la presentació de la nova àliga i a continuació, ha tingut lloc la cercavila amb tota la comparseria assistent d'arreu de Catalunya. En acabat, l'Àliga de la Patum també ha fet el seu ball amb la música interpretada per la Banda Simfònica de Reus. Per acabar, ha tingut lloc un ball conjunt on també ha sonat la música de la Patum.