El grup municipal de CDC de Berga ha proposat a l'equip de govern de la CUP que cedeixi l'edifici del Centre d'Acollida Turística (CAT) al departament d'Ensenyament de la Generalitat a canvi que "hi acabin de portar els serveis" com l'aigua i la llum. Consideren que aquest immoble podria donar servei a l'IES Guillem de Berguedà, que està just al davant d'aquest edifici, ja que el centre educatiu té problemes d'espai, segons va exposar el regidor Ramon Minoves. Alhora, considera que aquesta proposta evitaria que l'immoble es continués degradant.

L'edifici del CAT es va acabar el 2011 i va suposar una inversió de diners públics de prop d'un milió d'euros. Tanmateix, mai s'ha obert, i es va degradant. No disposa d'aigua ni llum. L'objectiu d'aquest centre impulsat pel Govern era "reivindicar el territori i ampliar l'oferta turística de les comarques de la Catalunya Central".

Fonts de l'IES Guillem de Berguedà han explicat a aquest diari que, efectivament, tenen manca d'espai, perquè el curs de segon de batxillerat s'ubica en unes cargoleres, però no saben si l'edifici del CAT reuneix les condicions necessàries per a ells.