Unes 300 persones han participat aquest diumenge al matí a l'acte oficial de la Diada celebrat davant del monument de Rafael Casanova al parc del Pla de l'Alemany.

La celebració ha començat amb l'hisada d'una estelada a càrrec de representants de La Bauma Encantats amb motiu dels seus 175 anys. Posteriorment ha tingut lloc l'ofrena floral que han fet institucions com l'Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà,entitats i institucions entre les quals una àmplia representació del Foment de les Tradicions Catalanes que avui celebren la trobada del pubillatge nacional a la capital del Berguedà. Justament representants del Foment, Josep Vangorkom i Marta Serran han llegit un manifest reivindicatiu.

En acabat l'alcaldessa de Berga Montserrat Venturós ha donat lectura al manifest unitari de la Diada de l'AMI que ha glossat l'evolució cronològica de la reivindicació independentista des del 2012.

Per finalitzar, l'acte la banda de l'Escola Municipal de de Música de Berga dirigida per Jordi Sabata ha interpretat El Segadors. Posteriorment ha començat una cercavila per acompanyar els assistents cap a la Fira d'entitat del passeig de la Indústria.