Càritas Paroquial de Berga busca Reis de l´Orient. Fa un parell d´anys que l´entitat intenta donar un gir a a la seva campanya de Nadal per garantir que els infants de les famílies usuàries de Càritas tinguin les mateixes oportunitats que la resta de nens i puguin tenir joguines noves.

És per això que Càritas ha fet una crida a la ciutadania perquè col·laborin amb aquesta iniciativa i tinguin ganes de donar un cop de mà. Com? Convertint-se en Reis de l´Orient i apadrinant un infant. Tots els infants usuaris de l´entitat han fet la carta als reis i l´objectiu és que la majoria d´ells trobin un padrí que els pugui comprar una joguina nova i que realment els faci il·lusió perquè l´han demanada. D´aquesta manera ho ha explicat la tècnica de Càritas, Gemma Bajona. «Volem aconsguir que la majoria de nens puguin tenir, per Nadal, una joguina que realment volen i com que des de l´entitat no ens en podem fer càrrec, per l´elevat cost econòmic, hem cregut que era una bona idea fer un gir en la campanya i buscar Reis que vulguin implicar-s´hi», ha detallat.

Qualsevol persona que tingui ganes de participar d´aquesta campanya, ha d´adreçar-se a Càritas Parroquial Berga on rebrà una carta als Reis d´un dels infants. «A partir d´aquí, aquesta persona té total llibertat per comprar com a mínim una de les joguines que el nen demana i portar-lo a Càritas. Nosaltres la donarem a les famílies», ha afegit. D´aquesta manera, creu, els nens tindran un dels regals que volen, «com tenen la resta de nens».

L'any passat es van atendre prop de 200 infants dins de la campanya de Nadal. De moment, ja hi ha una quarantena de persones que s'han apuntat a la iniciativa, i s'espera que el nombre creixi en les properes setmanes.