Berga s'omplirà de monitors del Moviment de Centres d'Esplais Cristians de la Fundació Pere tarrés el cap de setmana que ve. La capital berguedana ha estat la ciutat escollida per acollir la trobada d'enguany d'aquest col·lectiu sota el lema «A pas valent».

Els gairebé 900 joves que participaran a la trobada arribaran a Berga dissabte al matí i després d'instal·lar-se, participaran en una gimcana pels carrers que aprofundirà en la història i cultura de la ciutat. Tot seguit, es presentarà la cançó de la trobada, escrita i composta per monitors del Grup Colònies a Borredà de Berga, els amfitrions del certamen.

Al migdia tindrà lloc l'acte d'inauguració de la trobada, al pati de l'Escola Vedruna de Berga i que tindrà la presència de Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat; Montser-rat Venturós, alcaldessa de Berga, i Xavi Nus, president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC).

A la tarda, després de dinar, es desenvoluparan diverses dinàmiques de grup, al santuari de Queralt, amb l'objectiu de propiciar un moment de reflexió entre els monitors i monitores sobre el seu paper a l'esplai. De fet, tal com han destacat, el lema d'enguany, «A pas valent», vol ser un reflex «reflex de l'actitud dels monitors i monitores d'esplai: joves compromesos que setmana rere setmana col·laboren a què els infants dels seus centres es diverteixin al mateix temps que adquireixen una sèrie de valors educatius.»

Per tancar el primer dia de la trobada, després de sopar, serà el moment d'una vetllada que girarà al voltant de les tradicions i festes populars de la comarca del Berguedà.

Sessions formatives

L'activitat continuarà diumenge al matí amb la part més formativa de la trobada. Per als monitors amb més experiència al moviment, s'ha organitzat una taula rodona amb Eduard Sala, coordinador d'Acció Social de Càritas. I per als joves que fa menys que formen part del món dels esplais, es faran diversos tallers que «els ajudaran a ampliar el ventall de recursos pràctics per educar els més menuts».

La Fundació Pere Tarrés és l'entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans, més de 182 centres d'esplai acollint prop de 18.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d'uns 3.500 monitors i monitores. El Grup de Colònies a Borredà forma part del col·lectiu.