23 de juny de 2017
23.06.2017
40 Años
40 Años

Destituïda la gerent del Consell Comarcal del Berguedà que acumula tres condemnes

La Fiscalia s'ha querellat recentment contra Carme Casas per fer d'arquitecta a l'Ajuntament de Cercs sense ser funcionària

22.06.2017 | 23:50
Carme Casas

El Consell Comarcal del Berguedà ha destituït la que ha estat gerent de l'organisme durant els últims 17 anys, Carme Casas. Va ser substituïda ahir mateix per Eduard Barcons, actual gerent de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, organisme que depèn de la institució comarcal.

El president del Consell, David Font, nega que la destitució sigui motivada per una pèrdua de confiança cap a Carme Casas, malgrat que acumula tres condemnes judicials i diverses imputacions, totes elles per temes urbanístics, per la seva gestió com a arquitecta a l'Ajuntament de Cercs, tal com ja ha explicat aquest diari. L'última querella que ha rebut de la fiscalia, tal com va avançar també Regió7, ha estat per haver fet d'arquitecta durant vint anys al consistori de Cercs sense tenir-ne la plaça de funcionària, per la qual cosa està acusada d'usurpació de les funcions públiques.

Font justifica la decisió de destituir Casas per la necessitat de crear una única gerència per al Consell Comarcal i per a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, a mans, per tant, d'una sola persona. En aquest sentit, ha apostat per Barcons perquè ha valorat la seva «vàlua» al capdavant de l'agència en els darrers dos anys, així com la seva capacitat d'impulsar els futurs projectes del Consell Comarcal. De tota manera, aplaudeix la feina de Casas duta a terme al Consell.

Segons Font, la decisió de destituir Casas es va prendre el mes d'abril passat, però s'ha precipitat ara, després que, a l'inici de juny, l'Oficina Antifrau enviés una carta al Consell Comarcal en la qual demanava investigar les «incompatibilitats» que Casas va tenir fins al 2014 treballant de forma simultània a l'Ajuntament de Cercs i al Consell Comarcal. Casas va abandonar la tasca al consistori de Cercs a final del 2014. «Aquesta carta d'Antifrau ha precipitat la destitució, perquè hauríem de posar el focus sobre una persona a dins de l'administració», diu Font. La darrera sentència és del novembre de l'any passat i el jutge la va condemnar a una pena lleu per haver autoritzat dues llicències il·legals d'obres a una masia de turisme rural de Cercs, quan era arquitecta municipal de l'Ajuntament. Era la tercera condemna que rebia Casas per delictes urbanístics comesos quan treballava de tècnica al consistori local. En tots tres casos, les condemnes li van comportar una inhabilitació del càrrec d'arquitecta pública.

Les condemnes anteriors daten del 2014 i el 2015 i van ser per haver atorgat a un regidor una llicència de primera ocupació irregular, després d'haver informat favorablement d'unes obres que sabia que eren il·legals, i també per l'autorització de la construcció d'unes naus industrials en uns terrenys no urbanitzables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema