20 de octubre de 2017
20.10.2017
40 Años
40 Años

Gironella licita obres per posar leds per valor de 215.344 euros

L'Ajuntament calcula que aquest canvi suposa un estalvi de 86.000 kWh i de 17.000 euros anuals

21.10.2017 | 04:50
Llums de fanals tradicionals a Gironella que es canviaran per leds

L'Ajuntament de Gironella ha fet pública la licitació de les obres que permetran canviars llums convencionals per leds i tres quadres elèctrics del municipi. El cost dels treballs és de 215.344,04 euros i es preveu que les obres durin 3 mesos.

L'Ajuntament gironellenc ha informat que l'anunci de la licitació preveu canviar quadres elèctrics, i els llums que hi estan vinculats, que incorporaran la tecnologia led, «en dues de les zones on es presenten més problemàtiques: al Cap del Pla i a la carretera de Casserres, i afectarà els següents carrers: carretera de Berga, de Vic, de Casserres, els carrers Pedraforca, Cap del Pla, Caton Gran, Estudis, Batlle de Curtichs, Verdaguer, l'Estació, Pompeu Fabra, Sant Joan Baptista de La Salle i plaça Pi i Margall.

Fonts municipals han indicat que «aquesta renovació permetrà adequar els nivells d'il·luminació a la normativa vigent, i suposarà un estalvi energètic important per al municipi. A la vegada, s'homogeneïtzaran els tipus de lluminàries existents al municipi, per reduir-ne els posteriors costos de manteniment».

Les mateixes fonts han indicat que «amb aquesta actuació es preveuen uns estalvis de consum propers als 86.000kWh, que podrien traduir-se en gairebé 17.000 euros anuals». Fonts municipals asseguren que «aquestes millores en l'enllumenat se sumen a les diferents apostes municipals per reduir els consums energètics anuals», com la renovació de les torres de llum del camp de futbol i la bateria de condensadors als quadres elèctrics de la zona esportiva i de l'estació d'aigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema