Castellar de n'Hug ha estat distingit amb el segell Pobles amb Encant atorgat per l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, juntament amb 5 municipis més; Peratallada, Prades, Rupit i Taüll, els quals s'uneixen als dos que ja van ser validats durant el passat mes de març (Calella de Palafrugell i Montsonís). Durant el mes de novembre se celebrarà l'acte de lliurament del distintiu.

Fonts de l'Ajuntament de Castellar han explicat que "pel municipi és una gran satisfacció haver obtingut aquest segell i ser un poble amb "encant", entès aquest com un atractiu o bellesa especial, en el seu conjunt, que captiva i enamora el visitants i que ve donat precisament per la seva conjunció d'aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics".

Les fonts esmentades han destacat que "per l'Ajuntament és un orgull i una gran satisfacció formar part d'aquest reconeixement que ens permetrà treballar conjuntament amb l'Agència de Turisme de Catalunya per promoure el municipi, el qual fa un esforç important per adaptar-se a les necessitats del mercat i per apostar per la cultura com a elements de singularització i de reforç de la seva sostenibilitat".

Aquest any i el 2019 en el marc de la declaració com a l'Any del Turisme Cultural, s'està donant un bon impuls a la promoció del Pobles amb Encant dins de les accions de l'Agència Catalana de Turisme, "fet que permetrà al municipi de Castellar de n'Hug tenir una major visibilitat, promoció i difusió i seguir millorant"