El conductor del camió de gran tonatge que aquest matí de dilluns ha patit un accident a la carretera C-26 al terme de Vilada, a l'alçada del pont de Bertrana, ja havia estat sancionat diumenge per haver incomplert les restriccions imposades per raons de seguretat o fluïdesa en el trànsit a l'AP-7, segons han confirmat a Regió7, fonts dels Mossos d'Esquadra. Tal i com ja ha avançat aquest diari, el conductor ha donat positiu en el control d'alcoholèmia aquest matí. En concret la taxa que ha donat ha estat de 0,56 grams per litre en sang quan el límit fixat pels professionals que condueixen aquests vehicles és de 0,15.

El conductor que circulava en direcció a Vilada conduïa un camió de més de 12 metres quan està prohibit fer-ho en aquesta carretera segons indica un senyal de trànsit situat al principi de la via just després de la sortida del túnel de Berga.

La carretera que fa 7 metres d'amplada no està dimensionada perquè hi circulin vehicles de la mida del sinistrat que superava els 12 metres de llargada. Quan el conductor ha arribat al pont esmentat no ha pogut fer el revolt i el remolc s'ha tombat caient i ocupant tota la calçada i aixafant la tanca metàl·lica de protecció. La cabina del camió ha quedat alçada pel contrapès.

L'accident ha bloquejat el trànsit en els dos sentits i els vehicles que volien arribar o a Berga o a Vilada i Borredà s'han vist obligats a anar o per la riera de Merlès o per la carretera de la Pobla i Sant Jaume de Frontanyà. Grues de grans dimensions han treballat per aixecar el camió amb l'ajuda dels Bombers que han tallat la tanca metàl·lica i reobrir la carretera al trànsit donant pas alternatiu

Agents de Trànsit dels Mossos d'Esquadra que s'han desplaçat fins al lloc dels fets a primera hora del matí i han obert diligències contra el conductor del camió a qui s'acusa d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota la influència de les begudes alcohòliques i d'un altre delicte per no obeir la senyal de limitació de longitud de camió vigent en aquesta tram de la C-26.