El Consell Comarcal ha anunciat un acord per incrementar el seu suport i la presència a la cursa Salomon Ultra Pirineu, que aquest cap de setmana se celebra entre el Berguedà i la Cerdanya amb la participació d'uns 3.000 corredors d'arreu del món.

El Consell Comarcal ha signat un nou conveni a partir del qual la imatge de l'òrgan i la publicitat del Berguedà seran més presents en diversos trams de la cursa, així com en la retransmissió en directe de la cursa per Internet. Així, els corredors trobaran la imatge del Berguedà al llarg dels recorreguts, a la fira del corredor, als punts de sortida i arribada i, alhora, els espectadors de la retransmissió podran veure l'anunci que promou el turisme a la comarca.

El director de la Salomon Ultra Pirineu, David Prieto, i el conseller comarcal d'Esports, Abel Garcia, han segellat l'acord perquè ja es comenci a aplicar en aquesta edició de la cursa.

La competició comença avui mateix amb la Nit Pirineu, una prova vertical nocturna de 860 metres de desnivell i cinc quilòmetres de distància entre l'estació de la Molina i el refugi del Niu de l'Àliga. La prova principal s'iniciarà demà a la plaça Galceran de Pinós de Bagà amb un recorregut de 110 quilòmetres. a