Mig miler de persones es van aplegar anit a la plaça de Sant Pere de Berga en l'acte de record del primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. La plaça berguedana es va omplir com feia dies que no es veia en un acte que va organitzar l'anomenada Comissió de Berguedans per la República amb el suport dels partits i de les entitats sobiranistes de la ciutat.

A l'acte hi va haver música, records i reivindicació amb la lectura del manifest general de la diada i també la intervenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que va recordar i reivindicar com els berguedans i arreu del país centenars de milers de persones van organitzar-se per fer possible la celebració del referèndum.

De la mateixa manera que s'havia fet a les 7 de la tarda, quan simultàniament es van descobrir les plaques de record a la desena de col.legis electorals de Berga, a la concentració posterior se'n va descobrir una altra a la façana principal del consistori que recull els resultats de tots els col·legis electorals a la ciutat. Els assistents van poder escriure en uns fulls què esperen de la nova República catalana i dipositar el seu desig dins d'una urna de les utilitzades l'any passat, disposada en una taula a la plaça.