El Berguedà no tindrà pediatra de guàrdia aquest dissabte durant 6 hores i s´ha demanat al metge de primària de guàrdia que atengui les urgències d´infants de 0 a 12 anys que hi pugui haver i en el cas que de no poder atendre-les les derivi a Althaia de Manresa. Així ho ha denunciat a Regió7 Ramon Vilalta, representant del comitè d´empresa de l´ICS a Berga pel sindicat Catac-CTS .

La decisió de cobrir les hores que no hi ha cap pediatra de guàrdia a l´hospital comarcal Sant Bernabé amb el metge de primària ha generat molt malestar al col·lectiu segons ha explicat Ramon Vilalta. El delegat sindical ha posat de manifest l´excepcionalitat que suposa que un metge de primària hagi d´assumir urgències pediàtriques. «Es tracta de professionals que no estan qualificats per cobrir aquest servei» ha indicat exposant que «es traspassa la responsabilitat del servei d´urgència de pediatria als metges de primària quan no els pertoca». Generalment, els metges de primària de Berga- que estan de guàrdia a l´àrea d´urgències de l´hospital- atenen urgències menors i també a domicili. Però Vilalta ha dit que no els pertoca assumir aquesta feina ja que no estan qualificats. «Tan de bo no hi hagi cap urgència greu» ha comentat Vilalta.

Per la seva banda, Enric Ballabriga, gerent de l´hospital comarcal Sant Bernabé ha explicat que els torns de matí i de nit de pediatria d´avui estan coberts però que no han pogut trobar pediatra de guàrdia per fer les 6 hores de tarda.

Habitualment el Sant Bernabé disposa de pediatra de guàrdia les 24 hores ja sigui presencialment o localitzables de nit. Fonts del comitè d´empresa del centre han explicat que la falta de pediatres de guàrdia «no es produeix habitualment». Amb tot «això no hauria de passar, hauria d´estar previst, és inacceptable que no hi hagi el servei les hores que toca».