El Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments de Castellar de n'Hug, Fígols, Gironella, Guardiola de Berguedà, Montmajor, la Nou, la Pobla de Lillet, Puig-reig i Vallcebre han rebut una ajuda de 350.000 euros d'un pla de Foment de Turisme de la Generalitat. Aquesta subvenció farà possible inversions per valor de 787.878,41 euros. L'ajuda s'emmarca en el projecte de la Diputació de les Vies Blaves.

La iniciativa que ha estat aprovada inclou actuacions en municipis on l'itinerari de la Via Blava del Llobregat transcorrerà físicament i en àrees d'influència. Fonts del Consell han explicat que «pot suposar un fort impuls per a l'oferta i els recursos turístics del voltant».

El projecte que han redactat els ajuntaments i el Consell Comarcal preveu actuacions diverses, que han dividit segons les seves característiques. En un primer paquet de propostes, hi ha la creació de zones d'estacionament i serveis, com l'adequació de la zona d'aparcament d'autocaravanes a l'antic camp de futbol de Castellar de n'Hug; l'arranjament del parc de l'Escorxador del riu Llobregat, a la Pobla de Lillet; i la creació d'una zona de serveis per a l'estacionament d'autocaravanes i vehicles, a Gironella i a Puig-reig.

En un segon àmbit, es faran accions de millora d'elements patrimonials, com adequar la mina de petroli de Riutort, de Guardiola; al Centre d'interpretació de dinosaures de Fumanya, a Fígols; a coll de Pradell, a Vallcebre; al Museu d'Art del Bolet, de Montmajor; i la senyalització d'elements patrimonials a la torre de Merola, a l'església romànica de Sant Martí i al castell, tots tres a Puig-reig. A més a més, s'ha inclòs en el projecte la creació d'itineraris temàtics: «Un tomb per la Nou de Berguedà»; i la «Ruta Històrica i del Modernisme», la «Ruta de l'Aigua del Llobregat», i la «Ruta de les Fonts», totes tres a Gironella.