Les associacions de veïns de Berga han demanat als ciutadans que facin un "esforç" per no deixar brossa al carrer i a les voreres, utilitzar els cubells, seguir el calendari marcat per baixar la brossa i respectar els horaris en els primers dies d'implementació del sistema de recollida de residus porta a porta.

A través d'un comunicat, les associacions també han instat el consistori a netejar ràpidament les zones on hi havia els contenidors i on s'hagi acumulat deixalles. La capital del Berguedà, amb 16.000 habitants, s'ha convertit aquest dilluns en la primera ciutat de Catalunya en implementar el sistema de recollida selectiva porta a porta. Amb nivells de recollida del 30%, s'espera passar al 80%.

Les associacions de veïns també insten l'Ajuntament de Berga a obrir l'oficina d'informació del porta a porta cada dia durant el matí i la tarda per poder resoldre els dubte. A més, també volen que es destini un telèfon a informació. Ara mateix l'oficina està oberta dilluns i divendres (matins de 10 a 1) i dimecres (tardes de 4 a 7).