Gironella planta cara a la boira amb la Fira de la Puríssima i l'escudella de blat de moro escairat que s'ha repartit aquest migdia entre centenars d'assistents que se l'han menjat 'in situ' o bé se l'han endut cap a casa. Enguany, ha presidit l'acte la consellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón. Ella i la resta d'autoritats encapçalades per l'alcalde David Font han explicat que no farien el tast previ al repartiment del tradicional plat en solidaritat amb els presos independentistes en vaga de fam i la resta.

El que sí que ha tastat l'escudella elaborada pels cansaladers del poble ha estat el cuiner berguedà Pere Venturós, xef del restaurant Terra. Un cop ha donat el vistiplau els voluntaris han procedit a fer-ne el repartiment a tothom.

I si al barri vell el protagonisme se centrava en el blat de moro escairat a l'Avinguda de Catalunya s'ha viscut un matí d'alçada i ple d'animació gràcies a les colles geganteres i els grallers de Gironella, la Mulassa de Barcelona, Illastrell, Poble Nou de Manresa, Navàs, Prats de Lluçanès, Callús, Artés, Cardona, Montmajor, Calders, taradell, Espinalbet i Puig-reig.

A la plaça de la Vila el protagonisme ha estat per a les parades de productes agroalimentaris, de Nadal i també tallers per a la quitxalla i altres activitats a l'església Vella com la presentació del projecte de L'Escairador o demostracions de cuina o l'exposició del concurs de pessebres a la Casa Arxiu i la cantada de nadales, entre d'altres.

Activitats de tarda

A la tarda hi ha previst la celebració per primer cop de la FiraTast. Elaboradors de proximitat oferiran tastos als visitants a la plaça de la Vila on a les 6 es farà l'encesa de les llums de Nadal amb Fluor xou. A 2/4 de 8 del vespre al pavelló municipal tindrà lloc la presentació dels equips de l'Atlètic Gironella i a les 8 la quina que organitza l'entitat.