La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Gironella el projecte executiu de remodelació de l'antiga església de Santa Eulàlia, un edifici del segle XIV situat al nucli antic de la vila i que actualment és un equipament cultural i polivalent, però «amb algunes mancances que limiten la seva utilització per a l'ús que se li demana»

El projecte de remodelació, elaborat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), contempla l'eliminació de barreres arquitectòniques, així com dotar l'espai de cambres higièniques i millorar les condicions climàtiques i d'il·luminació amb la implantació de mesures d'estalvi energètic. L'objectiu de les actuacions és dotar aquest espai per a reunions i convencions de petit format.

Les obres que es portaran a terme tenen un cost de 245.000 euros i comptaran amb un ajut de 166.000 euros del Programa de reforma del patrimoni arquitectònic local en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona. Aquesta actuació està inclosa diuns del pressupost municipal del 2019.

La primera referència de l'església vella de Santa Eulàlia de Gironella, situada a la plaça de la Vila, és de 1222, i es tracta d'una construcció de nau única amb volta apuntada i absis poligonal amb volta gòtica d'ogiva.

Aquest antic temple es va dessacralitzar el 1907, any en que es va construir una nova església més gran en un espai proper, i des de l'any 1971 és de propietat municipal.