Gironella s'ha declarat municipi contra el feixisme i el racisme i a favor «de la convivència en la diversitat». Així es va aprovar al dar-rer ple municipal, dilluns, amb una moció conjunta presentada entre els grups municipals del PDeCAT i ERC a iniciativa de la Unitat contra el feixisme i el racisme Berguedà (UCRF).

La moció preveu que el consistori «no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia». I que es faci «una campanya permanent de neteja i control de propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o orientació sexual, evitant així que als carrers i barris de la vila s'hi trobin pintades, cartells, adhesius o fullets discriminatoris». També que «davant qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGBTIfòbica al municipi, faci una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides i faciliti els mitjans a l'abast per al suport i reparació dels danys físics i morals causats a la persona agredida.

La UCRF diu que la moció «pretén ser un mecanisme més de protecció i lluita contra l'amenaça feixista i racista als nostres barris per part de grupuscles minoritaris i/o partits polítics que manifestin una clara apologia al feixisme».