L'Ajuntament d'Avià ha començat a digitalitzar part del seu fons municipal, amb el suport del programa de digitalització de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Fonts de l'ens provincial han explicat que «en total es digitalitzaran més de 15.000 documents que s'emmagatzemaran en suport informàtic i es publicaran a Internet els que siguin de lliure accés».

Els treballs, que es duen a terme a les instal·lacions de l'Arxiu d'Avià, consisteixen a digitalitzar les actes municipals dels anys 2007 al 2015 ja que les anteriors, del 1863 al 2007, ja es van digitalitzar en una fase prèvia l'any 2008. Entre altra documentació també es digitalitzen els cadastres del segle XVIII, padrons municipals d'habitants i fulls padronals del 1857 al 1996, o els decrets i resolucions d'alcaldia del 1953 al 2016. Les actes del ple de l'Ajuntament «són una font d'informació essencial en relació amb la vida política, econòmica i social dels municipis».

Fonts de la Diputació han explicat que el projecte de digitalització de la XAM «suposa la salvaguarda de tota la documentació conservada anterior al segle XIX de 53 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, garanteix la seva preservació física i en facilita la difusió i l'accessibilitat per a investigadors i ciutadania en general».