La fibra òptica es desplegarà a la Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà en els propers mesos. Una actuació que no costarà ni un euro als consistoris.

L'Ajuntament de la Pobla de Lillet ha signat un conveni de col·laboració amb l'empresa APFutura Internacional Soluciones SL per al desplegament del servei al municipi de la Pobla de Lillet. En declaracions a aquest diari, Vicenç Linares, alcalde de la Pobla de Lillet, ha destacat la importància que té per al seu municipi que hi arribi la fibra òptica per tal de poder oferir aquest servei a la població i també a les empreses, per afavorir-ne la competitivitat. L'empresa encarregada de tirar endavant el projecte utilitzarà radioenllaços, ja que encara no s'ha instal·lat el cablatge als vorals de la C-16, que va iniciar-se fa uns mesos, tal com ja va explicar aquest diari. En aquest cas, el senyal passarà per ones des de la torre de la Figuerassa fins a la torre de Guardiola de Berguedà, i d'allà arribarà als nuclis urbans de l'alt Berguedà. Les cases disseminades no disposaran de fibra, a priori, però, segons l'alcalde, l'empresa s'ha compromès a resoldre aquesta problemàtica en un futur proper.

Per la seva banda, Josep Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà, ha explicat que el consistori guardiolenc ja ha signat el conveni. I que el dia 7 de març se'n farà la presentació pública i ja es podrà contractar el servei.