El PP presentarà la seva candidatura al consistori berguedà a principi d'abril. Es tracta d'una llista que ja està definida i té alcaldable, si bé la formació no té intenció de fer-la pública fins a principi del mes d'abril, un cop hagi estat ratificada pels òrgans interns de la formació a escala nacional. Així ho ha assegurat a Regió7 Joan Antoni López Noguera, president d'aquesta formació a Berga i al Berguedà.

Joan Antoni López Noguera (Berga, 1984) no ha volgut avançar si serà alcaldable o no per Berga. El popular no ho ha confirmat però tampoc ho ha desmentit. Per tant, caldrà esperar per veure qui és el cap de llista. El dirigent popular va encapçalar per primer cop una llista del PP a Berga en els comicis del 2011. El 2007 va anar de número 2 de la llista que llavors va encapçalar el regidor Josep Saña. Es dona la circumstància que el PP el va acabar expulsant del partit per les seves declaracions homòfobes envers un regidors del PSC. Amb tot, Saña, que va ser reprovat pel ple de la corporació per aquelles afirmacions, va mantenir l'acta i va romandre al consistori com a regidor no adscrit fins a final del mandat. El 2011 el PP va presentar a una llista liderada per López Noguera i va obtenir un escó. D'aquesta manera els populars recuperaven la seva presència al consistori. El 2015 López Noguera va tornar a encapçalar la llista dels populars. Tanmateix, el PP no va poder presentar-se als comicis d'aquell any (fins llavors un fet sense precedents a Berga) per les irregularitats comeses a l'hora de confeccionar la llista. Primer la Junta Electoral li va anul·lar un integrant perquè no era elegible i, posteriorment, li van invalidar tota la llista perquè per substituir el primer membre proposat van posar-hi una persona que ja formava part d'una altra llista, en aquest cas d'UPyD de Ferrol. El PP va arribar fins al Tribunal Constitucional per poder presentar-se a Berga però l'alt tribunal no va estimar els seus arguments. Els populars, que el 2015 van presentar fins a 24 llistes al Berguedà malgrat que només tenien un regidor a tota la comarca, es van quedar sense llista precisament a l'únic municipi on tenien representació . Una paradoxa fruit de les llistes fantasma.

Aquest 26-M, el PP preveu presentar llista a Berga i també als municipis amb més pes demogràfic com Gironella o Puig-reig. Joan Antoni López ha indicat que l'objectiu és presentar-se a 4 o 5 pobles i evitar les llistes de persones alienes al Berguedà com van fer, especialment, el 2015. López Noguera ha indicat que d'antuvi compta poder tancar llistes a Gironella i Puig-reig i no descarta fer-ho a d'altres municipis on puguin trobar candidats.