El departament d'Ensenyament ofertarà dues línies de P3 de nou a Berga el curs 2020-2021 segons ha s'ha compromès aquesta tarda el director general de Centres Públics Josep González Cambray amb la dirigent berguedana Montse Venturós (CUP) que s'hi ha entrevistat aquesta dimecres juntament amb Jordi Sabata de Junts per Berga; Ramon Camps d'ERC i Abel Garcia del PSC. Aquesta reunió és fruit del compromís que van signar 7 dels 8 alcaldables durant la campanya electoral a petició de la comunitat educativa de Sant Joan. Finalment, a la reunió d'avui hi han anat els representants dels partits que tindran representació al consistori en el proper mandat .

Montse Venturós ha explicat que el departament d'Ensenyament no donarà la segona línia que reclamava la comunitat educativa de Sant Joan que ha estat tancada al centre onze nits per reclamar-la. Una decisió coneguda perquè la mateixa directora territorial d'Ensenyament Dolors Collell la va explicar personalment als representants de la comunitat el 17 de maig tal i com va informar aquest diari.

A la reunió d'aquest dimecres, el representant del departament d'Ensenyament els ha refermat que no hi haurà la segona línia per Sant Joan. «Era una decisió que ja estava presa» segons el ha dit González que ha assegurat que «és irreversible». Venturós ha explicat a Regió7 que el representant de la Generalitat «ha admès que hi hagut infradotació a l'escola pública de Berga» per part del Govern català. Per això, Josep González ha ofert establir un conveni amb l'Ajuntament de Berga que determini el calendari de les inversions que cal fer als centres de la ciutat, les aportacions que hi farà el Govern i altres aspectes com el suport pedagògic o les millores de plantilles.

Conveni per l'educació pública

Conveni per l'educacióA partir d'ara, seran els responsables dels serveis territorial d'Ensenyament a la Catalunya central qui faran una primera proposta de conveni a l'Ajuntament, un document que ha de preveu les inversions que farà el Govern. Fins ara les que no ha fet i li pertocaven les està assumint l'Ajuntament. Per exemple, la redacció del projecte per arranjar la cuina de l'escola de Sant Joan que data dels anys 70. L'obra costa 50.000 euros. L'Ajuntament també ha fet els projectes per millora el pati de Sant Joan, intervenció que té un cost de 450.000 euros. Montse Venturós ha explicat que en aquest cas es farà una primera fase d'aquests treballs aquesta tardor per valor de 123.000 euros, uns diners hi posarà el consistori. Igualment s'ha redactat el projecte de millora del pati de Santa Eulàlia per valor de 200.000 euros. El conveni que s'establirà entre el Govern i el consistori contemplarà tots els centres públics ha indicat Venturós i l'aportació econòmica què hi farà la Generalitat.

Montse Venturós ha destacat que el consens amb el que s'ha actuat fins ara amb JxBerga, ERC i PSC. «No és un tema exclusivament de l'alcaldia sinó que treballem amb corresponsabilitat» i fent un front comú en defensa de l'escola pública a Berga