Berga Comercial col·laborarà amb el Sorteig de l'Or de Creu Roja d'enguany. Una setantena d'establiments de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga venen butlletes d'aquesta iniciativa solidària per recaptar fons per als projectes de Creu Roja. Els beneficis de totes les butlletes venudes a la comarca aniran directament a Creu Roja del Berguedà

La coordinadora de Creu Roja del Berguedà, Queralt Escobet, s'ha mostrat agraïda a la col·laboració de Berga Comercial. "Gràcies a la seva implicació hem aconseguit gairebé triplicar el nombre d'establiments que venen les butlletes en el sorteig d'enguany", ha explicat. La xifra de comerços col·laboradors ha passat de 26 als prop de 70. Escobet ha recordat la importància d'aquest sorteig que permet que l'associació recapti 40.000 euros que s'utilitzen directament per finançar els seus projectes socials. "És cert que tenim una part de finançament públic i d'institucions, però tampoc podem oblidar les quotes dels socis i activitats solidàries com aquest sorteig", ha afegit.

Per la seva banda, el president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, assegura que l'objectiu de l'associació és "col·laborar entre les diverses entitats i ser present amb tot el que es mou a la ciutat". És per això, ha afegit, que la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga "va creure interessant la implicació amb aquest projecte de Creu Roja Berguedà" i ajudar-los a fer créixer el nombre de punts de venda d'aquestes butlletes. "Com més establiments col·laborin, més butlletes es podran vendre i per tant, més recaptació i més impactes solidari", ha dit.

Queralt Escobet ha recordat que a banda dels establiments de Berga Comercial que col·laboren amb la venda de butlletes, també es poden comprar a d'altres espais. "Tenim diverses estratègies per distribuir els números", ha afirmat. Una d'elles, és el Repte solidari que té lloc cada any a Gironella que se celebrarà a principis de juliol. Les butlletes valen 5 euros i el sorteig serà el 18 de juliol.