El catàleg de productes agroalimentaris del Berguedà arriba a la seva segona edició ampliat perquè arriba a tota la comarca i augmentant la seva difusió. El 2018 va incloure a 22 productor i enguany a 44. Fa un any se'n van fer 2.000 exemplars que es van distribuir als clients de les cases de turisme rural de la comarca i, enguany se n'han edita 6.000 exemplars i també es lliuren als usuaris dels càmpings del Berguedà.

Aquest projecte té un cost de 24.000 euros que paga la Diputació de Barcelona al 80% i la resta li posa l'Ajuntament de Gironella. I l'Associació Comarcal d'Empresaris hi posa la feina. Ahir, es va presentar a la xarcuteria de cal Rafilat amb la presentació de Rosa Serra de la Diputació, David Font alcalde de Gironella i Josep Maria Serarols president de la patronal berguedana .

Rosa Serra ha dit que aquest és un projecte potent que hauria d'estendre's a d'altres municipis del país . "És un model per a la resta de comarques de Catalunya". L'alcalde David Font ha destacat que aquesta iniciativa permet posar en valor els productes de proximitat . "Els visitants poden gaudir del paisatge i també de productes de primera qualitat". Josep Maria Serarols ha exposat que aquest catàleg "és un exemple de la col·laboració entre el sector públic i el privat" . Una de les empreses del catàleg, la xarcuteria gironellenca de cal Rafilat, d'Antoni Rosiñol ha agraït que "es doni suport als petits productors"