El grup de teatre Comediastres de Guardiola de Berguedà estrena el musical El Petit Príncep després de dos anys sense presentar cap obra. En una de les dues funcions programades al nucli urbà, el grup es presentarà per primera vegada al monestir de Sant Llorenç. «Estem impacients per presentar les novetats que hem preparat per al monestir. Hem preparat una posada en escena amb projeccions a la façana de l'edifici, estem expectants perquè mai hem preparat una obra així», explica la directora del grup teatral Comediastres, Sílvia Campoy.

A més, en aquesta edició, la companyia teatral té una plantilla més jove del que és habitual. Durant la representació hi apareixen fins a 27 infants d'entre 3 i 12 anys. «A la companyia som 7 persones fixes, tanmateix, en moltes ocasions demanem als infants de l'escola Sant Llorenç si volen col·laborar amb nosaltres, i estem encantats de la feina dels infants», comenta la directora del grup teatral.

El grup celebra la seva diversitat en la plantilla. «No som professionals, som persones de la vila», explica. «Tanmateix a vegades estem molt limitats, ja que només tenim un home al grup i no sempre pot actuar perquè, a més de ser actor, és el tècnic de so i llum», comenta la directora. És per la falta d'un personatge masculí que la companyia no va estrenar obra el 2018. El grup va haver de parar els assajos de Mary Poppins per falta d'un protagonista masculí.

Això no obstant, aquest any la formació espera repetir les sensacions que va obtenir amb la representació del seu primer musical, Annie. «Va ser un musical que ens va marcar, tot i no ser un grup amb una formació professional en cant ni interpretació, va agradar molt i en vam sortir molt satisfets. Esperem que amb El Petit Príncep es torni a repetir», comenta Campoy.

El grup berguedà de teatre representarà la funció avui a les 10 de la nit al Centre Cívic de Guardiola de Berguedà, i l'11 d'agost a 2/4 de 10 de la nit al monestir de Sant Llorenç.