13 de agost de 2019
13.08.2019

Mor Rossend Fígols que va ser 33 anys alcalde de Fígols

El funeral serà dimecres 14 a les 5 a l'església del seu poble

13.08.2019 | 18:28
Rossend Fígols, l'any 1995

Qui durant 33 anys va ser alcalde de Fígols, Rossend Fígols i Calderer ha mort aquest dimarts a l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga a l'edat de 88 anys. Va ser batlle des del 1966 i fins el 1999 i abans d'accedir a l'alcaldia i després va ser tinent d'alcalde. El desembre del 2002 va rebre la primera Medalla d'Or del Berguedà un guardó de nova creació que li va lliurar la llavors president de l'ens, la guardiolenca Montserrat Ribera. Amb aquest guardó el Consell Comarcal del Berguedà va voler reconèixer la tasca que Fígols va fer pel seu municipi. Aquell mateix any però el juny va rebre el reconeixement del seu municipi.

El funeral tindrà lloc a l'església parroquial de Fígols el dimecres 14 d'agost a les 5 de la tarda. La sala de vetlles de la funerària Ferran a Berga romandrà oberta dimecres de les 10 del matí a la 1 de la tarda

Rossend Fígols va ser un testimoni d'excepció dels canvis que va experimentat el seu poble,Fígols, des que entrar al consistori. En els primers anys, era tinent d'alcalde durant el govern de Josep Guixé que va ser batlle 22 anys i que era el pare de Josep Guixé Sancliments que va agafar el relleu de Rossend Fígols que va presidir el consistori fins el 2015.


El 28 de desembre del 2002, el setmanari de Regió7 Berguedà setmanal es feia ressò del lliurament de la primera Medalla d'Or del Berguedà que li va atorgar el Consell Comarcal. Un reconeixement que «per a mi significa molt. És un dels millors premis que he rebut al llarg de la meva vida».

Rossend Fígols Calderer va explicar a Regió7 que
«d'ençà del 1951 he anat coneixent tots els alcaldes del Berguedà. En alguns pobles, n'he vist a passar entre quatre i cinc» —explicava divertit—, «i això de Fígols de tenir alcalde durant dècades crec que és irrepetible». Quan hi havia Josep Guixé (pare), Rossend Fígols feia d'agutzil, «l'única època en què he cobrat alguna cosa de Fígols, perquè la resta d'anys de dedicació han estat sense cobrar ni un duro», diu. Després, quan va entrar a l'alcaldia, l'any 1966,va començar per a ell una època de tràfec constant:«a més de fer d'alcalde, treballava de mecànic a Carbons Pedraforca, els meus pares eren agricultors i, entre una cosa i una altra, estava ocupat gairebé totes les hores del dia». Fígols destacava haver aconseguit fites molt importants mentre va ser alcalde,com l'enllumenat públic,la portada d'aigües,una carretera d'accés nova i el servei de telèfon.

El lliurament d'aquesta Medalla d'Or es va aprovar per unanimitat en el ple del consell del dia 30 d'octubre del 2002, d'acord amb l'acabat de crear reglament d'honors i distincions del Consell Comarcal del Berguedà. Aquest document preveu atorgar tres tipus de medalles:d'or,de plata i de bronze,i també els títols de fill predilecte o fill adoptiu del Berguedà, la màxima distinció comarcal

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit