El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, assistirà aquest proper diumenge al Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug. El màxim representant del país ha acceptat la invitació de l'alcalde del municipi de l'alt Berguedà, Salvador Juncà, que des de fa 57 anys acull, cada darrer diumenge d'agost, aquesta tradicional cita declarada d'interès turístic.

Els actes tindran lloc al Prat del Castell a partir de les 11 del matí amb la participació de més d'una dotzena de pastors vinguts de França, Andorra, el País Basc, el País Valencià, les Illes Balears i també d'arreu de Catalunya. Els pastors i els seus gossos hauran de superar una primera prova per passar a la segona ronda, en què es classificaran els que hagin obtingut millor puntuació.

Salvador Juncà, que, a banda d'alcalde, també és el president de l'Associació del Concurs de Gossos d'Atura, espera que l'afluència de visitants sigui similar a la d'anys anteriors, i recorda que un dels factors més importants és el de la meteorologia.