04 de setembre de 2019
04.09.2019
Regió7

Polítics i tècnics del Berguedà visiten el Regne Unit per conèixer la gestió de patrimoni industrial

Fan una estada de tres dies per conèixer el Derwent Valley Mills, Patrimoni de la Humanitat

04.09.2019 | 20:17

Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, encapçala una delegació de polítics i tècnics de l'ens comarcal que des d'ahir fan una estada de tres dies al Regne Unit per conèixer polítiques de gestió del patrimoni industrial. El grup de treball el formen el propi Josep Lara, Josep Maria Altarriba del grup d'ERC i Iván Sánchez de la CUP així com també tècnics dels ajuntaments de Berga, Gironella i Puig-reig.

Fonts del Consell han explicat que «l'objectiu principal del viatge és conèixer l'experiència de la zona de Derwent Valley en relació a la gestió del patrimoni industrial». Derwent Valley Mills és una zona situada al voltant del riu Derwent a Derbyshire. Es caracteritza per tenir diverses fàbriques de cotó dels segles XVIII i XIX, «històricament molt rellevants per ser les primeres en adoptar l'energia hidràulica per a la producció de cotó, de la mà de l'industrial Richard Arkwright». Els Derwent Valley Mills estan catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Actualment formen un pol d'atracció turística molt important i també alberguen altres iniciatives públiques i privades.

Aquest viatge s'enmarca en el treball que fan el Consell i els ajuntaments de recuperació de les colònies tèxtils del Llobregat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit