Els dies 9 i 12 de setembre entraran en vigor les millores del transport públic al Berguedà anunciades el juliol, tal com ja va informar aquest diari en el seu moment. Consisteix a reforçar la línia de Berga a Vic, la creació d'una nova línia de Berga al campus de la UAB, que també recollirà estudiants del Bages, i noves expedicions per anar a l'institut l'Alt Berguedà de Bagà.

En el cas de la Universitat de Vic, a partir de l'inici del proper curs universitari es millora i adapta l'oferta actual de la línia Berga - Gironella - Prats de Lluçanès - Olost - Vic. Els horaris nous permetran accedir de forma directa a Vic a les 7.45, coincidint amb l'inici de les hores lectives, així com tornar a les 12.00 , 15.00 i 19.15 de la tarda.

Una altra de les novetats és la creació d'una línia des de Berga al campus de la UAB, amb una arribada abans de les 8.00 i dues tornades en horari de tarda: a les 14.30 i a les 19.00. Aquesta línia també permetrà una comunicació directa amb el Campus de la UAB per a poblacions del Bages, com Navàs, Balsareny i Sallent.

La darrera novetat s'aplicarà el 12 de setembre: es millorarà l'accés a l'IES Alt Berguedà, ubicat a Bagà. Concretament, es crearà una nova expedició amb sortida de Berga a les 7.45 i arribada a Bagà a les 8.15, i una sortida de Bagà a les 8.30 i arribada a les 9.05 altre cop a Berga, els dies lectius del curs escolar. El servei el presta Alsina Graells.