La circulació de la C-16, a l'altura de Berga, ja s'ha obert després d'hores tallada per un centenar de persones aquest diumenge a la tarda. Ha estat una acció de protesta a la capital berguedana per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i per reclamar la llibertat dels polítics independentistes empresonats.

A les vuit del vespre, els manifestants s'han dirigit a la rotonda de l'entrada sud de la ciutat. Aquest punt s'havia utilitzat com a desviament per aquells vehicles que es dirigien a Casserres. Allà hi han encès barricades que han tingut com a conseqüència el tall de la carretera C-26 que més tard s'ha restablert.

A les 22:00 hores encara roman tallada la C-17, carretera que connecta Ripoll amb la Cerdanya amb la qual cosa dues de les principals carreteres dels Pirineus estan tallades.

Un tall que ha durat hores

A un quart de 6 de la tarda, una setantena de persones han tallat la via a l'accés centre de la ciutat, a on hi ha l'institut Guillem de Berguedà, i han baixat per la via fins a l'atura del càmping, en el punt on la carretera passa a ser autovia i on hi ha l'accés sud a la ciutat. Des de llavors, han anat arribant més persones fins arribar al centenar i, a part, també han tallat la carretera antiga de l'eix del Llobregat, i que passa per l'interior de Cal Rosal. Un helicòpter ha sobrevolat la zona de la protesta. Els concentrats han desplegat una pancarta que posa «Prou repressió, llibertat a tots els detinguts». Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra ha arribat fins al lloc on hi ha el concentrats tallant l'autovia.

Hi ha hagut presència policial, i els agents dels Mossos d'Esquadra han desviant el trànsit de la C-16, una de les principals artèries viàries de la Catalunya Central, a l'interior de Berga i fins a Casserres, ja que també han tallat la carretera d'Avià que connecta amb la C-16. Això ha suposat que els vehicles fesin un desviament molt important per les carreteres del sud de la comarca del Berguedà per tornar a l'Eix del Llobregat.