Tres dels cinc candidats al premi «Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic» treballen en restaurants de la Catalunya Central. Es tracta de Pere Venturós, del restaurant Terra de Berga; Ivan Monzó, de Cal Trumfo de la Torre d'Oristà, del Lluçanès; i Zhou Mengxin, del Somiatruites d'Igualada.

Les votacions, a través de La Vanguardia, es tancaran el dia 13 de novembre a les 23.59 hores. El guanyador del premi «Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic» es donarà a conèixer el proper 20 de novembre en el marc del Fòrum Gastronòmic Barcelona.

Pere Venturós es va formar a l'escola Joviat de Manresa i ha treballat al restaurant Abac amb Xavier Pellicer i al Plaza Athénée i Meurice de París.

Isaac Monzó fa més de 18 anys que viu al Lluçanès i, després de formar-se en cuines com la dels Casals de Sagàs, regenta el bar-restaurant Cal Trumfo a la Torre d'Oristà, amb productes ecològics i de proximitat.

Per la seva banda, la cuinera Zhou Mengxin s'ha format a l'Abac i ara porta els fogons del Somiatruites d'Igualada.