Els veïns del carrer Major de Berga es pagaran els guarniments de Nadal. Aquest any els comerços de la zona associats a Berga Comercial no pagaran, com havien fet fins ara, la il·luminació nadalenca degut als canvis organitzatius de l'entitat que ha agrupat en una sola entitat els tres eixos comercials que existien. I davant del risc de quedar-se sense, la flamant Associació de Veïns del Carrer Major, ha entomat el repte de mantenir aquest reclam estètic i visual per a aquest històric espai del barri vell. Així s'ha decidit aquest dijous en una reunió celebrada al Casal Cívic de Berga.

Es col·locaran 60 cistelles vegetals als fanals, cedides per Berga Comercial que ja s'havien fet servir per una altra campanya del carrer Major. Per donar-hi un to festiu s'hi col·locaran tires de llums leds i cintes nadalenques. Costaran 1.800 euros i l'entitat espera recaptar els diners entre els veïns i comerciants de la zona.

A Berga, l'ajuntament paga el consum de l'enllumenat de Nadal i la instal·lació dels guarniments a les entitats que lloguen les que volen i després el consistori perquè les col·loqui. Fins ara, al carrer Major l'enllumenat es pagava amb una aportació extraordinària que feien 40 comerciants adherits a Berga Comercial. Aquest any l'entitat ha agrupat tots els eixos comercials com a Unió de Botiguers i Comerciants i no es faran aquestes aportacions extres. La nova va entrar a l'entitat comercial quan el pressupost de l'exercici ja estava tancat i no hi havia diners per la campanya segons ha explicat el president de la Ubic, Xavi Orcajo a la reunió d'ahir.

La presidenta de l'associació de veïns del carrer Major, Montse Palacios, ha exposat que es van assabentar que els comerciants no pagarien l'enllumenat fa unes dues setmanes. Primer va ser un rumor i quan ho van confirmar van actuar a corre cuita buscant l'opció més fàcil i barata per tenir enllumenat. Les llums es col·locaran des del carrer dels Àngels i fins la plaça de les Fonts i carrers dajacents. I Palacios ha dit que «esprioritzarà posar-ne a les zones on la gent hagin col·laborat»

L'enllumenat de Nadal és una de les primeres accions que ha dut a terme la nova associació de veïns que neix per crear un lobie en defensa dels interessos d'aquest històric espai que actualment «trobem que està abandonat i oblidat» va assegurat Palacios. El seu objectiu és que hi hagi videovigilència perquè els cotxes no circulin per on no els toca en un espai de vianants, que es millora el ferm així com també enfortir les relacions veïnals i dinamitzar i reivindicar aquest espai.